fbpx

Τι είναι το ding; Και τι κάνουμε εδώ;

Όπου περιαυτολογούμε, φιλοσοφούμε και παρουσιαζόμαστε· για να ξέρετε με ποιους έχετε να κάνετε.

Τι είναι το ding; Και τι κάνουμε εδώ;2023-09-20T22:44:52+03:00

Τα δημιουργικά εργαστήρια ding ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016. Ήταν συγχρόνως πείραμα, πρόκληση και επιθυμία ετών για μας.

Αυτό που επιδιώκουμε με αυτά τα εργαστήρια είναι να προσφέρουμε σε παιδιά 5-12 ετών την ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, να μην εγκαταλείψουν την ανατρεπτική δημιουργικότητά καθώς μεγαλώνουν, και ταυτόχρονα να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της τέχνης. Να εισαχθούν τόσο σε τεχνικές και έννοιες όσο και στην ιστορία της.

Το κάνουμε κάποιες φορές κοιτώντας πίσω στους πολιτισμούς που προηγήθηκαν, άλλοτε με σημαντικούς καλλιτέχνες και τα έργα τους, πάντα έχοντας ανοιχτά τα αυτιά και μάτια μας σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Λέμε συχνά ότι στο ding δεν κάνουμε μάθημα. Τι κάνουμε; Θέτουμε ερωτήματα, συζητάμε, λερωνόμαστε και κινούμαστε ελεύθερα. Δεν ανησυχούμε για μουτζουρωμένα τραπέζια, τοίχους και χαλιά. Δίνουμε τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζεται κάθε παιδί για δημιουργία.

Λερωνόμαστε γιατί έχει πλάκα

Τα δημιουργικά εργαστήρια για μικρότερα παιδιά, προσφέρουν στους γονείς τη μοναδική ευκαιρία να περάσουν μαζί με τα παιδιά τους μία ώρα δημιουργίας. Λερωθείτε άφοβα, διασκεδάστε και απολαύστε το!

Ανεξάρτητα από τη θεματική ενότητα κάθε εργαστηρίου, μόνιμος στόχος μας είναι τα παιδιά να απελευθερωθούν, να νιώσουν ότι μπορούν να ανατρέψουν τους κανόνες της δημιουργίας, να εκφράσουν άφοβα σκέψεις και συναισθήματα.

Εντάξει, ωραία όλα αυτά, αλλά…

ποιοι είμαστε εμείς εδώ στο ding;

Αναστασία Γεωργοπούλου

H Aναστασία είναι απόφοιτος της Σχολή Βακαλό Art&Design College. Έχει εργαστεί για 25 χρόνια στο δημιουργικό τμήμα στο χώρο της διαφήμισης. Από το 2013 η επαγγελματική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στη δημιουργική σκέψη και πώς αυτή καλλιεργείται στα παιδιά. Σχεδιάζει εργαστήρια, δράσεις αλλά και εκπαιδευτικές πρακτικές, στα οποία η γνώση αποκτιέται μέσα από τον πειραματισμό, την ανακάλυψη και την βιωματική εμπειρία. Το 2016 δημιουργεί την ομάδα ding4kids με την ελπίδα τα πολύτιμα έμφυτα χαρακτηριστικά των παιδιών, να διατηρηθούν και να αναπτυχούν πριν προλάβουν να τα καταπιούν οι σχολικές αίθουσες και τα θρανία. Είναι μαμά ενός κοριτσιού 11 ετών.

Εύα Μιχαλάκη

Η Εύα είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και έχει MA στο Digital Art. Έχει MSc στο Design & Digital Media στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στο τμήμα Αρχιτεκτονικής. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με video και φωτογραφικά installation. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας ding4kids, ως σχεδιαστής και εκτελεστής εργαστηρίων. Είναι μητέρα ενός κοριτσιού 6 ετών και ένος αγοριού 9 ετών.

Γιάννης Παπαδόπουλος

Ο Γιάννης σπούδασε φωτογραφία και video art. Φωτογραφικά, έργα βίντεο και διαδραστικά του έργα έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις και φεστιβάλ. Έχει εργαστεί για πάνω από 20 χρόνια σαν digital designer, ενώ εργάζεται και σαν κειμενογράφος. Παράλληλα είναι συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και διηγήματά του έχουν εκδοθεί σε περιοδικά και ανθολογίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Και αυτός από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας ding4kids, ασχολείται με τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή των εργαστηρίων. Είναι πατέρας δύο παιδιών. Οι εικόνες, ο κινηματογράφος και τα βιβλία είναι τα αγαπημένα του θέματα συζήτησης.

Go to Top