Φως, σκιά, κάδρο. Τι δείχνω; Τι αφήνω απ’ έξω; Πού τοποθετώ το θέμα μου;

Στο εργαστήριο φωτογραφίας του ding, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στη φωτογραφική σύνθεση και να εξοικοιωθούν με τη φωτογραφική μηχανή προκειμένου να την κάνουν ένα ακόμα εργαλείο μέσα από το οποίο θα μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.

Θα αντιληφθούν τη σημασία της γλώσσας του σώματος, της έκφρασης του προσώπου και του φωτός, και πώς αυτά επηρεάζουν τις εικόνες τους. Θα πειραματιστούν με τη γωνία λήψης και θα δούν πώς μπορεί να αλλάξει άρδην την ιστορία που αφηγούνται οι φωτογραφίες τους.

Τα παιδιά θα δουλέψουν με μεικτές τεχνικές όπως το κολάζ και οι κατασκευές προκειμένου να αποκτήσουν έλεγχο πάνω στη σύνθεση και θα μάθουν, δουλεύοντας συνεργατικά, να στήνουν το φωτογραφικό τους πλατό με χρήση απλών υλικών και εργαλείων· δεξιότητες που μπορούν να εφαρμόσουν και στο δωμάτιό τους.

Το εργαστήριο θα καταλήξει σε ένα project, όπου το κάθε παιδί, θα συνδυάσει όλα τα παραπάνω και θα σκηνοθετήσει μία σειρά από φωτογραφικές ασπρόμαυρες ιστορίες.

Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, λέει το ρητό, και το εργαστήριο φωτογραφίας για παιδιά έχει στόχο να δείξει ακριβώς αυτό.

  • Tο εργαστήριο παρέχει στα παιδιά DSLR φωτογραφική μηχανή, αλλά και tablet προκειμένου να δουλέψουν. Ως εκ τούτου δεν είναι είναι απαραίτητο τα παιδιά να έχουν ή να φέρνουν τη δική τους κάμερα ή tablet, αλλά μπορούν και ενθαρρύνονται να το κάνουν εφόσον επιθυμούν.

  • Το εργαστήριο επιμελείται και πραγματοποιεί ο Γιάννης

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 5

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα απογευματινά εγαστήρια του ding ακολουθούν τις σχολικές αργίες. Δείτε εδώ αναλυτικά.

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη. Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια (όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας) σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις, είναι απαραίτητο ένα από τα παρακάτω: Διενέργεια self test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά (δηλώσεις ή πιστοποιητικά) σε έντυπη μορφή.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σύμφωνα με τις ίδιες ρυθμίσεις το ding είναι υποχρεωμένο να διατηρεί βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων στους χώρους των εργαστηρίων.