Κάμερα, φώτα, χρώματα, ψαλίδια, παιχνίδια, φαντασία και… πάμε!

Με μεγάλη χαρά, εγκαινιάζουμε ένα… κινηματογραφικό εργαστήριο όπου τα παιδιά με την τεχνική του stop motion video θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να αφηγηθούν τις ιστορίες τους.

Όπως και για τη δημιουργία των ταινιών που βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη, έτσι και εδώ, τα παιδιά θα εμπλακούν στην ίδια καλλιτεχνική διαδικασία. Ιδέα, σενάριο, προετοιμασία, παραγωγή, γύρισμα, ηχητική επένδυση, post production.

Με τη χρήση αντικειμένων που βρίσκουμε στο σπίτι, θα επιστρατεύσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας για να κατασκευάσουμε τα σκηνικά, να ζωντανέψουμε τους χαρακτήρες μας σε δύο ή τρεις διαστάσεις, και να δημιουργήσουμε τα ειδικά εφέ που θα μας βοηθήσουν να δώσουμε μορφή στο όραμά μας.

Θα συζητήσουμε για το σενάριο και τα δραματουργικά τρικ που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι σκηνοθέτες, θα μάθουμε για την αξία του φωτισμού και τη σημασία της φωτογραφίας στον κινηματογράφο.

Στο εργαστήριο θα δουλέψουμε ατομικά και συνεργατικά, με χρώματα, χαρτιά, πλαστελίνες και παιχνίδια, με τάμπλετ και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αλλά και ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να μοντάρουμε τα πλάνα μας όποτε χρειάζεται.

Stop Motion ονομάζεται η τεχνική κινηματογράφησης με τη διαδοχική λήψη φωτογραφικών εικόνων. Μερικές διάσημες ταινίες που έχουν γυριστεί με αυτήν την τεχνική είναι: Ο εφιάλτης πριν τα Χριστούγεννα, Γουάλας και Γκρόμιτ στον τεράστιο λαχανόκηπο, Κόραλαϊν, Φράνκενγουΐνι.

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Αν και η χρήση υγειονομικής μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική, δεν θα δούμε με μισό μάτι όποιο παιδί επιλέξει να την φορέσει.