Το εργαστήρι πηλού για παιδιά είναι ένα ταξίδι στον κόσμο και την ιστορία των πολιτισμών των πέντε ηπείρων. Με αφορμή πήλινα έργα από όλο τον κόσμο, τα παιδιά ανακαλύπτουν το υλικό και δημιουργούν τα δικά τους έργα.

Ο πηλός, ένα από τα πρώτα υλικά που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για να δημιουργήσει, απαντιέται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αιγυπτιακά αγαλματάκια, αρχαία ελληνικά παιχνίδια, αφρικανικές μάσκες, αλλά και καλύβες και εργαλεία. Σε κάθε εργαστήριο μελετάμε ένα έργο εξερευνώντας τον τρόπο που δημιουργήθηκε, αλλά τις ανάγκες που κάλυπτε.

Πειραματιζόμαστε και βλέπουμε πώς από έναν ακατέργαστο όγκο …λάσπης μπορούμε να δημιουργήσουμε στις τρεις διαστάσεις αφαιρώντας ή προσθέτοντας. Μαθαίνουμε να κολλάμε κομμάτια μεταξύ τους, να σκαλίζουμε, να τρυπάμε, να διακοσμούμε, να πλάθουμε.

Στόχος του εργαστηρίου δεν είναι μόνο η ανάπτυξη των γλυπτικών δεξιοτήτων, της αντίληψης των όγκων, των τριών διαστάσεων, και της δημιουργικότητας. Είναι και η γνωριμία, μέσα από μια διασκεδαστική δραστηριότητα, με την πολιτιστική κληρονομιά λαών που έζησαν και δημιούργησαν πάνω στον πλανήτη πριν από μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα απογευματινά εγαστήρια του ding ακολουθούν τις σχολικές αργίες. Δείτε εδώ αναλυτικά.

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη. Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια (όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας) σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις, είναι απαραίτητο ένα από τα παρακάτω: Διενέργεια self test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά (δηλώσεις ή πιστοποιητικά) σε έντυπη μορφή.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σύμφωνα με τις ίδιες ρυθμίσεις το ding είναι υποχρεωμένο να διατηρεί βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων στους χώρους των εργαστηρίων.