Αυτό το Σάββατο θα κάνουμε κάτι λίγο διαφορετικό, αρκετά συμβολικό, και πολύ ουσιαστικό: θα δανειστούμε λίγη απ’ τη σοφία των πολιτισμών του κόσμου.

Το talking stick, είναι μια πολύ απλή ιδέα. Είναι ένα εργαλείο ομιλίας για τα μέλη του συμβουλίου της φυλής. Όποιος το κρατάει, μιλάει και οι άλλοι τον ακούν. Με εντονότερη παρουσία στη Βορειοδυτική Αμερική, τα talking sticks, ήταν απαραίτητα εργαλεία για κάθε μέλος του συμβουλίου. Κάθε ένας είχε το δικό του και το διακοσμούσε με τα σύμβολα εκείνα που τον αντιπροσώπευαν περισσότερο.

Σαν αντικείμενα είναι πανέμορφα έργα λαϊκής τέχνης. Σαν σύμβολα είναι πανίσχυρα: σου διασφαλίζουν το δικαίωμα να μιλήσεις και να ακουστείς.

Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε αυτά τα ιδιαίτερα αντικείμενα και φυσικά να φτιάξουμε τα δικά μας με τον τρόπο του ding: πολλά χρώματα, ινδιάνικα μοτίβα, χάντρες, σχοινιά και φτερά!

Για την προστασία της υγείας μας και λόγω των νέων συνθηκών, ο αριθμός συμμετοχών ανά εργαστήριο είναι περιορισμένος. H κράτηση θέσης είναι απαραίτητη!

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη. Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια (όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας) σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις, είναι απαραίτητο ένα από τα παρακάτω: Διενέργεια self test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά (δηλώσεις ή πιστοποιητικά) σε έντυπη μορφή.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σύμφωνα με τις ίδιες ρυθμίσεις το ding είναι υποχρεωμένο να διατηρεί βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων στους χώρους των εργαστηρίων.