Εσείς θα πηγαίνατε σε ένα φεστιβάλ για σκιάχτρα; Φτιάχνονται τα σκιάχτρα μόνο με άχυρα; Γιατί ενώ τα πουλιά δεν φοβούνται τα σκιάχτρα, οι αγρότες τα τοποθετούν ακόμα; Ποιο είναι το πιο διάσημο σκιάχτρο του κόσμου; Από που βγήκε η παροιμία «αυτός έχει άχυρα στο κεφάλι»;

Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσουμε και θα αναρωτηθούμε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 11:30 ενώ φυσικά θα κατασκευάζουμε σκιάχτρα στο μπόι μας!

Πολύχρωμα, θεότρελα, ανατρεπτικά, και τελείως μα τελείως φιλικά σκιάχτρα σαν έργα τέχνης. Θα χρησιμοποιήσουμε αναπάντεχα ανακυκλώσιμα υλικά για να τους δώσουμε τα χαρακτηριστικά τους, και σίγουρα δεν θα βάλουμε άχυρα στο κεφάλι τους. Θα δούμε πολλές εικόνες με σκιάχτρα απ’ όλο τον κόσμο και θα ανακαλύψουμε πόσο διαφορετικά, αλλά και πόσο όμοια είναι.

Σας περιμένουμε!

Για την προστασία της υγείας μας και λόγω των νέων συνθηκών, ο αριθμός συμμετοχών ανά εργαστήριο είναι περιορισμένος. H κράτηση θέσης είναι απαραίτητη!

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη. Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια (όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας) σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις, είναι απαραίτητο ένα από τα παρακάτω: Διενέργεια self test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά (δηλώσεις ή πιστοποιητικά) σε έντυπη μορφή.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σύμφωνα με τις ίδιες ρυθμίσεις το ding είναι υποχρεωμένο να διατηρεί βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων στους χώρους των εργαστηρίων.