fbpx

Κολοκύθες σαν της Yayoi Kusama

Ένα δημιουργικό εργαστήριο γλυπτικής με πηλό και γνωριμίας με τον θαυμαστό κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Για παιδιά 5 έως 12 ετών.

H γιαγιά Yayoi με τα κόκκινα μαλλιά επιστρέφει στο ding. Αυτή τη φορά με τις διάσημες κολοκύθες της.

Οι κολοκύθες της Yayoi Kusama

Η Yayoi Kusama γεννήθηκε το 1929 στη μακρινή Ιαπωνία και δημιουργεί για περισσότερα από 80 χρόνια! Στα δέκα της είχε την πρώτη της παραίσθηση· άκουσε βιολέτες να της μιλούν και διαγνώστηκε με την ψυχική ασθένεια με την οποία ζει έκτοτε. Ξεκίνησε τη ζωγραφική και στη συνέχεια —κόντρα στις επιθυμίες των γονιών της— γράφτηκε σε σχολή καλών τεχνών. Η τέχνη ήταν, και παραμένει, το εργαλείο να διαχειριστεί την ασθένειά της.

Δυναμική, φιλόδοξη και αποφασισμένη, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και κατάφερε να εκθέσει σε μεγάλες γκαλερί, έναν χώρο ανδροκρατούμενο εκείνη την εποχή. Αξιοσημείωτο για μια νεαρή γυναίκα και μάλιστα Γιαπωνέζα! Δεν είναι τυχαίο ότι θαύμαζε την Georgia O’ Keeffe και αλληλογραφούσε μαζί της.

Yayoi Kusama

Σήμερα είναι φυσικά διάσημη, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης τέχνης, και στο Ιnstagram οι δημοσιεύσεις στο #yayoikusama (και αναρίθμητα selfies μέσα σε εγκαταστάσεις της) ξεπερνούν το 1.000.000!

Το παιχνίδι με το άπειρο χαρακτηρίζει τα έργα της και οι κολοκύθες της συμμετέχουν σε αυτό είτε σε ζωγραφικά έργα είτε σε εγκαταστάσεις.

Αυτό το Σάββατο στο ding, θα φτιάξουμε τις δικές μας κολοκύθες από πηλό, εμπνεόμενοι από την τέχνη και την τεχνοτροπία της Kusama και φυσικά θα δούμε την εντυπωσιακή δουλειά της.

Σημειώστε ότι το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε δύο Σάββατα καθώς θα πρέπει να δώσουμε στις κολοκύθες μας χρόνο να στεγνώσουν πριν τις χρωματίσουμε.

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Αν και η χρήση υγειονομικής μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική, δεν θα δούμε με μισό μάτι όποιο παιδί επιλέξει να την φορέσει.

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε; Δείξτε το στους φίλους σας!

Go to Top