Όχι, δεν τρελαθήκαμε· όχι ακόμα, όχι εντελώς. Επομένως όχι, δεν θα κάνουμε εργαστήριο κουνγκ φου, όσο κι αν φαίνεται έτσι.

Όχι κόμπρα λοιπόν, αλλά COBRA ή CoBrA, ή αλλιώς: τα αρχικά των πόλεων Copenhagen, Brussels και Amsterdam. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό κίνημα μετά το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου, που αντιτάχθηκε στον νατουραλισμό και την αφαίρεση, ενώ δεν πολυχώνευε τον σουρεαλισμό (αν κι έχει χαρακτηριστεί σαν παρακλάδι του). Με σύνθημα τον αυθορμητισμό και τον πειραματισμό, έμπνευση από πρωτόγονες μορφές τέχνης, τη δουλειά των Πάουλ Κλέε και Χουάν Μιρό, αλλά κυρίως τα ζωγραφικά έργα παιδιών, το κίνημα αναζήτησε μια ανανέωση της τέχνης.

Κάρελ ΆπελΟ Κάρελ Άπελ, Ολλανδός, με το έργο του οποίου θα γνωριστούμε λίγο καλύτερα αυτό το Σάββατο, ήταν από τους πρωτεργάτες του κινήματος με έργα τόσο ζωγραφικά, όσο και γλυπτά.

Στο θεματικό εργαστήριο αυτού του Σαββάτου λοιπόν, τα παιδιά ανακαλύπτουν ένα συναρπαστικό κίνημα στην ιστορία της τέχνης, ενώ ζωγραφίζουν και δημιουργούν τρισδιάστατα έργα, άφοβα, όπως ακριβώς ξέρουν: σαν παιδιά!

Σας περιμένουμε!

Questioning Children, 1949, Karel Appel, Tate Modern, Λονδίνο

Μεγάλη φωτογραφία: De Blijde en Onvoorziene Week (Η πρόσχαρη και αναπάντεχη εβδομάδα), Karel Appel και Hugo Claus, 1950

Για την προστασία της υγείας μας και λόγω των νέων συνθηκών, ο αριθμός συμμετοχών ανά εργαστήριο είναι περιορισμένος. H κράτηση θέσης είναι απαραίτητη!

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη. Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια (όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας) σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις, είναι απαραίτητο ένα από τα παρακάτω: Διενέργεια self test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά (δηλώσεις ή πιστοποιητικά) σε έντυπη μορφή.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σύμφωνα με τις ίδιες ρυθμίσεις το ding είναι υποχρεωμένο να διατηρεί βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων στους χώρους των εργαστηρίων.