ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα γίνουν δύο εργαστήρια! 11:00 πμ και 1:00 μμ. Επιλέξτε την ώρα που προτιμάτε.

Πως; Θα χτίσουμε; Δηλαδή τι, θα κάνουμε και οικοδομές τώρα στο ding;

Όχι, όχι. Δηλαδή… όχι ακριβώς.

Αυτό το Σάββατο θα μελετήσουμε, αλλιώς, τον διάσημο πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ», ή «Το υπνοδωμάτιο» που ήταν ο τίτλος που έδωσε ο ίδιος ο Βαν Γκογκ.

Όπως έγραψε στον αδερφό του Τέο: «Αυτή τη φορά ζωγραφίζω απλά την κρεβατοκάμαρά μου. Αλλά το χρώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε αυτό το σημείο, με απλοποίηση του τρόπου που εφαρμόζεται στα αντικείμενα προσθέτοντας ένα βαθμό μεγαλείου, ώστε να υπονοεί την ανάπαυση ή το όνειρο».

Θα δούμε λοιπόν ότι δημιούργησε τρεις εκδοχές του ίδιου έργου, με μικρές παραλλαγές σε λεπτομέρειες και χρωματισμούς και θ’ αναρωτηθούμε γιατί. Θα συζητήσουμε για την προοπτική του δωματίου (που ήταν παράγωνο) και στη συνέχεια θα το κατασκευάσουμε. Χρησιμοποιώντας κομμάτια χαρτονιού θα το σηκώσουμε στις τρεις διαστάσεις, θα τοποθετήσουμε τα λιγοστά έπιπλα και αντικείμενα και θα χρωματίσουμε τους τοίχους του.

Τα παιδιά μέσα από μία διαφορετική προσέγγιση θα μελετήσουν έτσι τον πίνακα, τα στοιχεία που τον απαρτίζουν και τη σύνθεσή τους. Ταυτόχρονα θα αντιληφθούν, σκεπτόμενα αντίστροφα, τη σημασία της προοπτικής στις δύο διαστάσεις και την ικανότητά της να μας δίνει την αίσθηση του χώρου στη ζωγραφική.

Σας περιμένουμε λοιπόν για να χτίσουμε μαζί ένα ζωγραφικό έργο!

Για την προστασία της υγείας μας και λόγω των νέων συνθηκών, ο αριθμός συμμετοχών ανά εργαστήριο είναι περιορισμένος. H κράτηση θέσης είναι απαραίτητη!

Επιλέξτε ώρα και:

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη. Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια (όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας) σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις, είναι απαραίτητο ένα από τα παρακάτω: Διενέργεια self test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά (δηλώσεις ή πιστοποιητικά) σε έντυπη μορφή.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σύμφωνα με τις ίδιες ρυθμίσεις το ding είναι υποχρεωμένο να διατηρεί βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων στους χώρους των εργαστηρίων.