Τι θα γινόταν αν μια μονοκοντυλιά ζωντάνευε; Αν σηκωνόταν απ’ το χαρτί και γινόταν τρισδιάστατη; Και τι μπορώ να φτιάξω με ένα κομμάτι σύρμα; Αν το λυγίσω, το τυλίξω, το στρίψω, το ισιώσω, το ξαναλυγίσω, το διπλώσω και το καμπυλώσω;

O Alexander Calder έφτιαχνε γλυπτά που μας θυμίζουν τις μονοκοντυλιές του Πικάσο. Ζώα, πορτρέτα, mobile, stabile. Στο ding τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε όταν φτιάξαμε το δικό μας Cirque Calder, το περίφημο φορητό του τσίρκο. Μας έλειψε.

Γι’ αυτό, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, θα δούμε πολλά γλυπτά από σύρμα και θα φτιάξουμε τα δικά μας όπως ακριβώς τα έκανε κι ο Alexander Calder.

Ελάτε λοιπόν να εγκαινιάσουμε το πρώτο μας θεματικό εργαστήριο για φέτος: να λυγίσουμε, να στρίψουμε και να τυλίξουμε ζώα και πορτραίτα, αλλά ίσως και κάτι άλλο που θα εμπνευστούμε ή θα φανταστούμε εκείνη τη στιγμή.

Το πιο σημαντικό όμως, όπως και ο ίδιος ο Calder έλεγε, είναι πως «Η τέχνη, πάνω απ’ όλα, πρέπει να είναι διασκέδαση» και αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε!

Για την προστασία της υγείας μας και λόγω των νέων συνθηκών, ο αριθμός συμμετοχών ανά εργαστήριο είναι περιορισμένος. H κράτηση θέσης είναι απαραίτητη!

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη. Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια (όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας) σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις, είναι απαραίτητο ένα από τα παρακάτω: Διενέργεια self test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά (δηλώσεις ή πιστοποιητικά) σε έντυπη μορφή.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σύμφωνα με τις ίδιες ρυθμίσεις το ding είναι υποχρεωμένο να διατηρεί βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων στους χώρους των εργαστηρίων.