Φτιάχνουμε απίθανα πλάσματα της φαντασίας μας με έμπνευση τα Αλεβρίχες.

Η «Μέρα των Νεκρών» πλησιάζει και στο ding ταξιδεύουμε στο Μεξικό για ζέσταμα. Αυτό το Σάββατο φτιάχνουμε φωτεινά και χρωματιστά πλάσματα της φαντασίας μας εμπνευσμένα από τα Αλεβρίχες: μια δημοφιλή μορφή λαϊκής τέχνης στο Μεξικό που ξεκίνησε από τον καλλιτέχνη Πέδρο Λινάρες και τα όνειρά του.

Θα πούμε για αυτή τη συναρπαστική ιστορία, για τη σχέση της Φρίντα Κάλο με όλα αυτά, θα σχεδιάσουμε τα δικά μας και θα θυμηθούμε έτσι και τα «Πλάσματα που δεν υπάρχουν» το θέμα που εγκαινίασε τα ding εργαστήρια. Θα ανακατέψουμε χαρακτηριστικά ζώων που υπάρχουν και θα φανταστούμε άλλα που δεν υπάρχουν.

Θα γεμίσουμε τα πλάσματά μας με χρώματα που θυμίζουν Μεξικό, θα κόψουμε χαρτόνια και θα κατασκευάσουμε τη δική μας εκδοχή Αλεβρίχες: δισδιάστατα απίθανα πλάσματα που στέκονται στον χώρο σαν γλυπτά.

Σας περιμένουμε!

Για την προστασία της υγείας μας και λόγω των νέων συνθηκών, ο αριθμός συμμετοχών ανά εργαστήριο είναι περιορισμένος. H κράτηση θέσης είναι απαραίτητη!

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη. Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια (όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας) σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις, είναι απαραίτητο ένα από τα παρακάτω: Διενέργεια self test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά (δηλώσεις ή πιστοποιητικά) σε έντυπη μορφή.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σύμφωνα με τις ίδιες ρυθμίσεις το ding είναι υποχρεωμένο να διατηρεί βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων στους χώρους των εργαστηρίων.