fbpx

Τα φανταστικά πλάσματα της θάλασσας

ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΧΑΛΙΝΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-12 ΕΤΩΝ

Αρκετά πλοκάμια, προβοσκίδες, χαυλιόδοντες και μια διχαλωτή γλώσσα ήταν ανάμεσα στα χαρακτηριστικά των απίθανων θαλάσσιων πλασμάτων που φαντάστηκαν τα παιδιά και στη συνέχεια ζωγράφισαν.

Η ανακοίνωση του εργαστηρίου

Είναι δυνατόν σε μυστικές γωνιές της θάλασσας να κατοικούν πλάσματα αλλόκοτα και τρομερά; Θηρία με κεφάλι αλόγου, κέρατα, φτερά, οπλές τράγου, ή φιδίσιες ουρές; Τέρατα με πείνα τόσο τεράστια που μπορούν να καταπιούν πλοία ολόκληρα;

Στην εποχή μας ξέρουμε ότι η θάλασσα δεν επιφυλάσσει τέτοιες εκπλήξεις. Όμως οι θαλασσοπόροι εξερευνητές του Μεσαίωνα δεν είχαν την ίδια άποψη κι έτσι κι οι χαρτογράφοι της εποχής άφηναν τη φαντασία τους ελεύθερη και γέμιζαν τους θαλάσσιους χάρτες της εποχής με απίθανους κατοίκους, όπως ο παρακάτω κύριος.

Αυτό λοιπόν το Σάββατο 13 Ιουλίου, θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο! Θα εμπνευστούμε από εικόνες της εποχής και θα αποτυπώσουμε στο χαρτί τα πιο παράδοξα θαλάσσια πλάσματα που μπορούμε να φανταστούμε! Θα τους δώσουμε τη μορφή και τις ιδιότητες που έχουν, και φυσικά θα τα βαφτίσουμε.

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε; Δείξτε το στους φίλους σας!

Go to Top