fbpx

Summer Art Camp

ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6 - 12 ΕΤΩΝ

Summer Art Camp2022-03-09T21:48:36+02:00
  • ding summer art camp

Και πάλι μαζί λοιπόν, στο ding και στην αυλή του για να περάσουμε παρέα τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού με το μοναδικό ding summer art camp που σχεδιάσαμε!

Τρεις εβδομάδες που θα τις γεμίσουμε με δημιουργία, τέχνη, εφευρετικότητα και παιχνίδι. Πάρτε μία μικρή γεύση από αυτά που έχουμε σχεδιάσει γι’ αυτό το καλοκαίρι.

Ζωγραφική

Όπου επισκεπτόμαστε τα ατελιέ διάσημων ζωγράφων, μελετάμε το έργο τους και φτιάχνουμε τα δικά μας εμπνευσμένα από την τεχνική ή και τη θεματολογία τους.

Πηλός

Βγάζουμε εισιτήριο για το τρένο του πηλού που θα περάσει από όλον τον πλανήτη. Θα δούμε τι έκαναν, και ακόμα κάνουν με πηλό, άνθρωποι που έζησαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και γεωγραφικές περιοχές, και φυσικά θα φτιάξουμε τα δικά μας έργα από χώμα και νερό.

Σκηνοθετημένη φωτογραφία

Λέμε μια ιστορία μέσα από μία φωτογραφία. Ήρωες… οι εαυτοί μας. Ένας ή πολλοί μαζί! Σκηνικό… ό,τι πιο τρελό μπορούμε να φανταστούμε. Συνδυάζουμε τη φωτογραφία με κατασκευές και κολάζ, ή καθημερινά αντικείμενα προκειμένου να στήσουμε την ιστορία μας, τη φωτογραφίζουμε και τέλος την ετοιμάζουμε για να κρεμαστεί στον τοίχο, ή να στηθεί κάπου αλλού!

Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά

Μία από τις αγαπημένες ασχολίες μας εδώ στο ding, είναι να βρίσκουμε υλικά που προορίζονται για το καλάθι των άχρηστων και να τα μετατρέπουμε σε εικαστικά έργα, παιχνίδια, διακοσμητικά ή λειτουργικά αντικείμενα. Στίβουμε το μυαλό μας για να βρούμε τις απαραίτητες λύσεις ώστε να πετύχει η κατασκευή μας.

Φανταστικοί κόσμοι

Σκοπός να δημιουργήσουμε ο καθένας τον δικό του κόσμο, με τους κατοίκους του, τους κανόνες του, το περιβάλλον του. Με πολλές και διαφορετικές ασκήσεις δημιουργικής σκέψης, ανακαλύπτουμε τους συνειρμούς, την υπερβολή, την ανατροπή, τις ανοιχτές ερωτήσεις και φυσικά τις ανοιχτές… απαντήσεις. Απελεθευρωνόμαστε και χρησιμοποιώντας τρελές ιδέες βρίσκουμε απίθανες λύσεις για να δημιουργήσουμε με ό,τι υλικό επιλέξουμε ο καθένας, τον δικό του φανταστικό κόσμο.

Φυσικά δε σταματάμε εδώ. Θα υπάρχουν και αρκετές εκπλήξεις που δεν θα σας πούμε γιατί αλλιώς δεν θα είναι εκπλήξεις. Καλά εντάξει, θα πούμε μόνο μία. Μεγάλη οθόνη.

Το πρωί μαζευόμαστε στις 8, και σιγά-σιγά ξεκινάμε.

Φοράμε τη μάσκα μας και τηρούμε τις αποστάσεις που μας βοηθούν να παραμένουμε ασφαλείς.

Φέρνουμε το δικό μας σνακ ή φαγητό από το σπίτι καθώς και παγούρι με νερό.

Η αποχώρηση είναι στις 4μμ. Υπάρχει η δυνατότητα για αποχώρηση νωρίτερα, και προτείνουμε να γίνεται στις 2μμ.

Tο summer art camp θα διεξαχθεί με απόλυτο και αυστηρό σεβασμό στους κανόνες υγιεινής και πρόληψης που επιβάλει η νομοθεσία και βέβαια η κοινή λογική. Τέλος σημειώνουμε ότι το summer art camp ενδέχεται να αναβληθεί ή και να διακοπεί ανάλογα με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους αρμόδιους φορείς λόγω κορωνοϊού.

Για την προστασία της υγείας μας και λόγω των νέων συνθηκών, ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος.

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Αν και η χρήση υγειονομικής μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική, δεν θα δούμε με μισό μάτι όποιο παιδί επιλέξει να την φορέσει.

Go to Top