Μολύβι, κάρβουνο, χρώμα, παστέλ, ξυλομπογιές, τέμπερες. Τεχνικές και φαντασία.

Αναφορές σε σημαντικά έργα, γνωστών καλλιτεχνών, αλλά με τρόπο διαφορετικό! Γιατί όπως μας αρέσει να θυμίζουμε, εδώ δεν διδάσκουμε, ανακαλύπτουμε μαζί.

Θα ανακαλύψουμε λοιπόν τεχνικές, θα μιλήσουμε για το φως, τις σκιές, τη θεωρία των χρωμάτων. Θα δουλέψουμε με διαφορετικές υφές, θα δούμε πώς σχεδιάζουμε τοπία και αντικείμενα στον χώρο. Θα πειραματιστούμε με τα χρώματα, τα υλικά, τα χαρτιά.

Θα ταξιδέψουμε σε πίνακες γνωστών ζωγράφων και θα τους μελετήσουμε αποδίδοντάς τους με το δικό μας τρόπο. Εμπνεόμαστε. Κάθε ζωγράφος έχει τη δική του τεχνοτροπία. Οι πινελιές του Βαν Γκογκ διαφέρουν πολύ από τις πινελιές του Πικάσο, ενώ ο Πόλοκ δεν χρησιμοποιούσε καν πινέλα! Γιατί άραγε; Ο δικός σου τρόπος ποιος θα είναι;

Τα ομαδικά έργα στην πορεία των εργαστηρίων, ενθαρρύνουν την ομαδική δημιουργία και τη συνεργασία, βοηθώντας τα παιδιά να παρατηρούν και να ανακαλύπτουν και από τη συναναστροφή τους με την υπόλοιπη ομάδα.

Στόχος του εργαστηρίου αυτού, δεν είναι απλώς η παραγωγή ζωγραφικών έργων ή η απασχόληση των παιδιών. Είναι η δημιουργική γνωριμία με τον κόσμο της ζωγραφικής ως εικαστικής τέχνης, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο.

  • To εργαστήριο οργανώνει και πραγματοποιεί η Εύα

Λόγω περιορισμένου αριθμού παιδιών ανά εργαστήριο η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα απογευματινά εγαστήρια του ding ακολουθούν τις σχολικές αργίες. Δείτε εδώ αναλυτικά.

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη. Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια (όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας) σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις, είναι απαραίτητο ένα από τα παρακάτω: Διενέργεια self test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά (δηλώσεις ή πιστοποιητικά) σε έντυπη μορφή.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σύμφωνα με τις ίδιες ρυθμίσεις το ding είναι υποχρεωμένο να διατηρεί βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων στους χώρους των εργαστηρίων.