fbpx

Art Camp September

ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΕΧΝΗ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Art Camp September2022-03-09T21:51:29+02:00

Οι διακοπές τελειώνουν σιγά σιγά, κι εμείς ετοιμαζόμαστε για όση ακόμα τέχνη μπορούμε να χωρέσουμε σ’ αυτό το καλοκαίρι και στο ding και στην αυλή του για να περάσουμε παρέα τις δύο τελευταίες εβδομάδες που απομένουν για ν’ ανοίξουν τα σχολεία!

Δύο εβδομάδες λοιπόν που θα γεμίσουμε με δημιουργία, τέχνη, εφευρετικότητα και παιχνίδι. Να μια μικρή γεύση από ό,τι σχεδιάζουμε.

Ζωγραφική

Όπου επισκεπτόμαστε τα ατελιέ διάσημων ζωγράφων, μελετάμε το έργο τους και φτιάχνουμε τα δικά μας εμπνευσμένα από την τεχνική ή και τη θεματολογία τους.

Πηλός

Βγάζουμε εισιτήριο για το τρένο του πηλού που θα περάσει από όλον τον πλανήτη. Θα δούμε τι έκαναν, και ακόμα κάνουν με πηλό, άνθρωποι που έζησαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και γεωγραφικές περιοχές, και φυσικά θα φτιάξουμε τα δικά μας έργα από χώμα και νερό.

Φωτογραφία

Το καλοκαίρι είπαμε υπέροχες ασπρόμαυρες φωτογραφικές ιστορίες. Αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε το φωτογραφικό μέσο και θα δοκιμάσουμε να το χρησιμοποιήσουμε σε λίγο πιο διαφορετικά εικαστικά μονοπάτια.

Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά

Μία από τις αγαπημένες ασχολίες μας εδώ στο ding, είναι να βρίσκουμε υλικά που προορίζονται για το καλάθι των άχρηστων και να τα μετατρέπουμε σε εικαστικά έργα, παιχνίδια, διακοσμητικά ή λειτουργικά αντικείμενα. Στίβουμε το μυαλό μας για να βρούμε τις απαραίτητες λύσεις ώστε να πετύχει η κατασκευή μας.

Φανταστικοί κόσμοι

Ασχέτως μέσου ή υλικών πάντα αναζητούμε τρόπους ώστε να δημιουργήσουμε ο καθένας τον δικό του κόσμο, με τους κατοίκους του, τους κανόνες του, το περιβάλλον του. Με πολλές και διαφορετικές «ασκήσεις» δημιουργικής σκέψης, ανακαλύπτουμε τους συνειρμούς, την υπερβολή, την ανατροπή, τις ανοιχτές ερωτήσεις και φυσικά τις ανοιχτές… απαντήσεις. Απελεθευρωνόμαστε και χρησιμοποιώντας τρελές ιδέες βρίσκουμε απίθανους τρόπους για να δημιουργήσουμε με ό,τι υλικό επιλέξουμε ο καθένας, τον δικό του φανταστικό κόσμο.

Φυσικά σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τα ταξίδια μας στον κόσμο του κινηματογράφου και τη μεγάλη οθόνη, ώστε να κλείνουμε πιο χαλαρά την κάθε μας μέρα.

Το πρωί μαζευόμαστε στις 8, και σιγά-σιγά ξεκινάμε.

Φοράμε τη μάσκα μας και τηρούμε τις αποστάσεις που μας βοηθούν να παραμένουμε ασφαλείς.

Φέρνουμε το δικό μας σνακ ή φαγητό από το σπίτι καθώς και παγούρι με νερό.

Η αποχώρηση είναι στις 4μμ. Υπάρχει η δυνατότητα για αποχώρηση νωρίτερα, και προτείνουμε να γίνεται στις 2μμ.

Tο art camp του Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί με απόλυτο και αυστηρό σεβασμό στους κανόνες υγιεινής και πρόληψης που επιβάλει η νομοθεσία και βέβαια η κοινή λογική. Τέλος σημειώνουμε ότι το art camp ενδέχεται να αναβληθεί ή και να διακοπεί ανάλογα με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους αρμόδιους φορείς λόγω κορωνοϊού.

Για την προστασία της υγείας μας και λόγω των νέων συνθηκών, ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος.

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Αν και η χρήση υγειονομικής μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική, δεν θα δούμε με μισό μάτι όποιο παιδί επιλέξει να την φορέσει.

Go to Top