fbpx

Art Camp – Φθινόπωρο 2023

Οι εγγραφές για το φθινοπωρινό «art camp πριν τo σχολείo», ξεκίνησαν.

4 – 8 Σεπτεμβρίου

Το ding art camp είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά: δημιουργικά, ελεύθερα, διασκεδαστικά.

Το ding art camp είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά: δημιουργικά, ελεύθερα, διασκεδαστικά.

Μία εβδομάδα γεμάτη δημιουργία και τέχνη που θα κάνει την αναμονή της πρώτης μέρας στο σχολείο ανώδυνη. Για παιδιά που ενθουσιάζονται να φτιάχνουν εικόνες, να πλάθουν σχήματα, να κατασκευάζουν πράγματα, και να λένε ιστορίες. Αν τα παιδιά σας έχουν προσβληθεί από το μικρόβιο της δημιουργίας, τότε το ding art camp είναι η απάντηση.

Το art camp είναι μια μικρή αλλά συμπυκνωμένη και δυνατή δόση όλων των εργαστηρίων του ding. Tα παιδιά εισάγονται στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας, ανακαλύπτουν μαζί μας τεχνοτροπίες που μας δίδαξαν ξεχασμένοι και μακρινοί πολιτισμοί, γνωρίζουν σπουδαίους καλλιτέχνες και το έργο τους και φυσικά ακονίζουν τη δημιουργική τους σκέψη παράγοντας έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευών, κολάζ, animation και φωτογραφίας, κόμικς και άλλα πολλά.

Δηλαδή τι; Όλη τη μέρα δουλειά;2023-05-03T18:15:53+03:00

Ε, ναι. Πώς νομίζετε ότι πήραν το βραβείο το παιδιά; Αστειευόμαστε φυσικά. Κάνουμε και τα διαλλείματά μας. Πίνουμε, τρώμε το κολατσιό μας και παίρνουμε δυνάμεις για τη συνέχεια. Άλλωστε η δημιουργία στο ding είναι παιχνίδι· από αυτή την άποψη, όλη μέρα παίζουμε. :-)

Υπάρχει κάποια προϋπόθεση για τη συμμετοχή του παιδιού μου;2023-05-03T19:31:13+03:00

Εφόσον το παιδί σας ανήκει στην ηλικιακή ομάδα που έχουμε ανακοινώσει, όχι. Φυσικά θεωρούμε αυτονόητο ότι το παιδί σας ενδιαφέρεται για τις δημιουργικές δραστηριότητες γύρω από τα εικαστικά. Και αυτό γιατί σε αντίθετη περίπτωση, ε, μάλλον δεν θα διασκεδάσει ιδιαίτερα τον χρόνο του μαζί μας. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε για τα παιδιά σας, είναι να μην περνούν καλά στο ding.

Με αυτή την ευκαιρία, πρέπει να γνωρίζετε ότι προς όφελος όλων των παιδιών που συμμετάσχουν, διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε τη διακοπή κάποιας συμμετοχής λόγω συμπεριφορών που α) δεν επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων μας β) λειτουργούν επιβαρυντικά ή/και μειωτικά προς άλλα παιδιά. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα χρειαστούμε και τη δική σας συνεργασία.

Έχετε αυστηρό ωράριο; Μπορούμε να έρθουμε αργότερα και να φύγουμε νωρίτερα;2022-05-13T21:35:10+03:00

Το ωράριο είναι ενδεικτικό. Προτείνουμε όμως να το τηρείτε αν μπορείτε. Ο λόγος είναι απλός: κάποια έργα που ξεκινούν τη μία μέρα τελειώνουν την επόμενη, ή αποτελούν έμπνευση για κάτι άλλο. Επιπλέον το project της εβδομάδας γίνεται από λίγο κάθε μέρα. Νιώθουμε ότι είναι κρίμα κάποιο παιδί να αισθανθεί ότι δεν συμμετείχε όσο ήθελε, ή ότι έχασε κάτι. Εννοείται ότι προσπαθούμε να γεμίζουμε τα «κενά», απλά τα πράγματα κυλούν καλύτερα όταν υπάρχει μια σχετική συνέπεια στην προσέλευση/αποχώρηση. Φυσικά, η απόφαση είναι δική σας. Παρακαλούμε μόνο να μας ενημερώσετε σχετικά.

Το φαγητό; Το σερβίρετε εσείς; Το ζεσταίνετε, έστω; Ή μήπως υπάρχει καντίνα;2022-05-13T21:39:16+03:00

Όχι, όχι και… δυστυχώς όχι :-) Αφενός οι οδηγίες σχετικά με την πρόληψη για τον κορωνοϊό δεν επιτρέπουν την προετοιμασία των γευμάτων από εμάς, αφετέρου το ding λειτουργεί αποκλειστικά ως καλλιτεχνικό εκπαιδευτήριο και επομένως δεν έχει δικαιοδοσία να ετοιμάζει ή να σερβίρει φαγητό. Υπάρχει πάντως το ψυγείο μας για τις δροσερές σαλάτες, τους χυμούς και τα φρούτα :-) Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει το προσωπικό του παγουράκι.

Παρακαλούμε μόνο για τη σχετική σήμανση των αντικειμένων (δοχεία φαγητού, μαχαιροπήρουνα κλπ) που θα φέρνουν τα παιδιά μαζί τους ώστε να μην έχουμε …μπλεξίματα. :)

Λέτε ότι λειτουργείτε σαν καλλιτεχνικό εκπαιδευτήριο. Ποιοι διδάσκουν εκεί; Και τι ακριβώς μαθαίνετε στα παιδιά;2022-05-12T23:53:49+03:00

Τίποτα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν μέσα από τη δουλειά τους τεχνικές, υλικά, πολιτισμούς, θεωρίες, ιστορίες, πλάσματα, κόσμους. Εμείς είμαστε εκεί για να τα βοηθήσουμε, να τους δείξουμε κάποια ιδιαίτερη τεχνική, να τα εμπνεύσουμε, να συζητήσουμε και να μάθουμε μαζί τους, να τους δώσουμε τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζονται για δημιουργία. Δεν λέμε τυχαία ότι στο ding δεν κάνουμε μάθημα. Όπως τα ίδια τα παιδιά λένε για τα εργαστήριά μας: «Εδώ δεν είναι σχολείο».

Όσο για μας, είμαστε αυτοί: ding.gr/ti-einai-to-ding/ και τις ημέρες του art camp στο ding θα είναι η Αναστασία και ο Γιάννης.

Από ρουχισμό; Να έχουμε και μια αλλαξιά μαζί;2022-05-12T23:48:48+03:00

Δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Το σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι στο ding έχουμε την τάση να λερώνουμε και να λερωνόμαστε με χρώματα λίγο παραπάνω απ’ το συνηθισμένο. Τα ρούχα μας εκτός από άνετα, θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην στεναχωρηθούμε αν λεκιαστούν. Αν και η πλειονότητα των χρωμάτων που χρησιμοποιούμε έχουν βάση το νερό, οπότε πλένονται.

Καλά όλα αυτά, συμπαθητικά τα λέτε. Έχω όμως μια απορία που δεν έχετε σκεφτεί να απαντήσετε.2023-04-02T22:46:50+03:00

Τέλεια! Μπορείτε να μας ρωτήσετε ό,τι θέλετε είτε με ένα email στο workshop@ding.gr είτε με ένα τηλεφώνημα στα 6972323061 και 6946139935. Όχι μόνο θα σας απαντήσουμε, αλλά υποσχόμαστε ότι αν η ερώτησή σας μας αρέσει αρκετά θα την συμπεριλάβουμε σε αυτόν εδώ τον κατάλογο!

Εντάξει. Ψηνόμαστε. Πού είστε;2023-05-03T18:15:27+03:00

Στο κέντρο του Χαλανδρίου, στη Σοφοκλή Βενιζέλου 21, ακριβώς εδώ:
https://goo.gl/maps/T5om4DjgbtFWnCh68

2023-08-21T17:50:57+03:0021/08/2023|Categories: ανακοινώσεις|

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε; Δείξτε το στους φίλους σας!

Go to Top