fbpx

Ντύνουμε μεξικάνικους σκελετούς!

ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-12 ΕΤΩΝ

Día de los Muertos

Έφτασε και φέτος η αγαπημένη μας γιορτή, αλλά προσοχή: αυτό το Σάββατο 30/10/2021 θα κάνουμε διπλό εργαστήριο! Διαλέξτε την ώρα που προτιμάτε!

Με αφορμή λοιπόν την Ημέρα των Νεκρών στο Μεξικό, ντύνουμε την Κατρίνα και τον συνοδό της. Στολίζουμε τους αγαπημένους μας σκελετούς με λουλούδια και χρώματα, τους φτιάχνουμε αξεσουάρ και ρούχα, και παρατηρούμε ότι τελικά δεν διαφέρουμε και πολύ ο ένας από τον άλλον.

Αλλά τι είναι η Κατρίνα;
Είναι η διάσημη φιγούρα σκελετού της Ημέρας των Νεκρών στο Μεξικό. Φοράει ένα όμορφο φόρεμα και ένα εντυπωσιακό καπέλο και έχει πολύχρωμα λουλουδένια αξεσουάρ. Η Κατρίνα σατιρίζει την άρχουσα τάξη — που μέσα στα πλούτη πολύ συχνά ξεχνά ότι κατά βάθος όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι. Μπορεί η εξωτερική μας εμφάνιση να διαφέρει, αλλά όλοι έχουμε τις ίδιες βασικές ανάγκες και τα ίδια συναισθήματα.

Στο Μεξικό η Ημέρα των Νεκρών γιορτάζεται την 1η και 2η του Νοέμβρη, δύο ημέρες ξεφαντώματος και χαράς αφιερωμένες στους αγαπημένους των οικογενειών που δεν είναι πια μαζί τους. Προσφορές, στολισμοί, μουσική, παρελάσεις, χιούμορ και σάτιρα. Μια γιορτή-ευκαιρία για τη συνειδητοποίηση του εφήμερου αλλά και την εξοικείωση με τον κύκλο της ζωής.

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Αν και η χρήση υγειονομικής μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική, δεν θα δούμε με μισό μάτι όποιο παιδί επιλέξει να την φορέσει.

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε; Δείξτε το στους φίλους σας!

Go to Top