Φως, σκιά, κάδρο. Τι δείχνω; Τι αφήνω απ’ έξω; Πού τοποθετώ το θέμα μου;

Στο εργαστήριο φωτογραφίας του ding, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στη φωτογραφική σύνθεση και να εξοικοιωθούν με τη φωτογραφική μηχανή προκειμένου να την κάνουν ένα ακόμα εργαλείο μέσα από το οποίο θα μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.

Θα αντιληφθούν τη σημασία της γλώσσας του σώματος, της έκφρασης του προσώπου και του φωτός, και πώς αυτά επηρεάζουν τις εικόνες τους. Θα πειραματιστούν με τη γωνία λήψης και θα δούν πώς μπορεί να αλλάξει άρδην την ιστορία που αφηγούνται οι φωτογραφίες τους.

Τα παιδιά θα δουλέψουν με μεικτές τεχνικές όπως το κολάζ και οι κατασκευές προκειμένου να αποκτήσουν έλεγχο πάνω στη σύνθεση και θα μάθουν, δουλεύοντας συνεργατικά, να στήνουν το φωτογραφικό τους πλατό με χρήση απλών υλικών και εργαλείων· δεξιότητες που μπορούν να εφαρμόσουν και στο δωμάτιό τους.

Το εργαστήριο θα καταλήξει σε ένα project, όπου το κάθε παιδί, θα συνδυάσει όλα τα παραπάνω και θα σκηνοθετήσει μία σειρά από φωτογραφικές ασπρόμαυρες ιστορίες.

Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, λέει το ρητό, και το εργαστήριο φωτογραφίας για παιδιά έχει στόχο να δείξει ακριβώς αυτό.

  • Tο εργαστήριο παρέχει στα παιδιά DSLR φωτογραφική μηχανή, αλλά και tablet προκειμένου να δουλέψουν. Ως εκ τούτου δεν είναι είναι απαραίτητο τα παιδιά να έχουν ή να φέρνουν τη δική τους κάμερα ή tablet, αλλά μπορούν και ενθαρρύνονται να το κάνουν εφόσον επιθυμούν.

  • Το εργαστήριο επιμελείται και πραγματοποιεί ο Γιάννης

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 5

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι προγραμματισμένες ημέρες και ώρες διαξεγωγής των απογευματινών εργαστηρίων μας δεν είναι προς το παρόν αμετάβλητες, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο δημιουργίας εναλλακτικών τμημάτων ανάλογα με το ενδιαφέρον και τις συμμετοχές. Εαν επιθυμείτε, σημειώστε στην παραπάνω δήλωση συμμετοχής εναλλακτικές ημέρες και ώρες που σας ενδιαφέρουν.

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη, όπως και η διενέργεια self test σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τους χώρους πολιτιστικής εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέα οδηγία, όπως και όταν αυτή μας ανακοινώνεται.