Μα καλά… ήταν ο Πικάσο φωτογράφος;

Όχι, αλλά δημιούργησε τα διάσημα πορτρέτα του κοιτώντας και αποτυπώνοντας σε μία εικόνα, το μοντέλο του από πολλές πλευρές. Στη φωτογραφία θα λέγαμε ότι χρησιμοποιούσε διαφορετικές γωνίες λήψης.

Επίσης, όλοι ξέρουμε ότι ασχολήθηκε με πολλά πράγματα εκτός της ζωγραφικής. Γλυπτική, κεραμική, τυπώματα, σκηνογραφία, ακόμα και ποίηση και θεατρικά έργα έγραψε! Και βέβαια συνεργάστηκε με φωτογράφους όπως ο Brassai και ο Andre Villers και ίσως να έχετε δει αυτές τις φωτογραφίες που είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του με τον Gjon Mili.

Αρκετά με το μάθημα ιστορίας. Εμείς τι θα κάνουμε;

Ε, θα δημιουργήσουμε πορτρέτα αλά Πικάσο, αλλά φωτογραφικά! Θα φωτογραφίσουμε, θα τυπώσουμε, θα κόψουμε, θα κολλήσουμε, και θα δημιουργήσουμε θεότρελες εικόνες! Με λίγα λόγια θα κάνουμε ένα ding εργαστήριο, αλλά φωτογραφικά.

Ήταν καιρός να φέρουμε και τη φωτογραφία στο ding και πολύ αργήσαμε! Έτσι, εκτός από το νέο φωτογραφικό εργαστήριο που θα γίνεται κάθε Πέμπτη, θα φωτογραφίσουμε και στο αγαπημένο μας θεματικό εργαστήριο του Σαββάτου.

Σας περιμένουμε λοιπόν αυτό το Σάββατο για φωτογραφικά κλικ, αλά Πικάσο.

Για την προστασία της υγείας μας και λόγω των νέων συνθηκών, ο αριθμός συμμετοχών ανά εργαστήριο είναι περιορισμένος.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη, όπως και η διενέργεια self test σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τους χώρους πολιτιστικής εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέα οδηγία, όπως και όταν αυτή μας ανακοινώνεται.