Φως, σκιά, κάδρο. Τι δείχνω; Τι αφήνω απ’ έξω; Πού τοποθετώ το θέμα μου;

Εργαστήριο φωτογραφίας για παιδιά: Στην παραλία

Στο εργαστήριο φωτογραφίας του ding, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στη φωτογραφική σύνθεση και να εξοικοιωθούν με τη φωτογραφική μηχανή προκειμένου να την κάνουν ένα ακόμα εργαλείο μέσα από το οποίο θα μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.

Θα αντιληφθούν τη σημασία της γλώσσας του σώματος, της έκφρασης του προσώπου και του φωτός, και πώς αυτά επηρεάζουν τις εικόνες τους. Θα πειραματιστούν με τη γωνία λήψης και θα δούν πώς μπορεί να αλλάξει άρδην την ιστορία που αφηγούνται οι φωτογραφίες τους.

Τα παιδιά θα δουλέψουν με μεικτές τεχνικές όπως το κολάζ και οι κατασκευές προκειμένου να αποκτήσουν έλεγχο πάνω στη σύνθεση και θα μάθουν, δουλεύοντας συνεργατικά, να στήνουν το φωτογραφικό τους πλατό με χρήση απλών υλικών και εργαλείων· δεξιότητες που μπορούν να εφαρμόσουν και στο δωμάτιό τους.

Το εργαστήριο θα καταλήξει σε ένα project, όπου το κάθε παιδί, θα συνδυάσει όλα τα παραπάνω και θα σκηνοθετήσει μία σειρά από φωτογραφικές ασπρόμαυρες ιστορίες.

Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, λέει το ρητό, και το εργαστήριο «Ιστορίες σε άσπρο και σε μαύρο» στόχο έχει να δείξει στα παιδιά ακριβώς αυτό.

  • Tο εργαστήριο παρέχει στα παιδιά DSLR φωτογραφική μηχανή, αλλά και tablet προκειμένου να δουλέψουν. Ως εκ τούτου δεν είναι είναι απαραίτητο τα παιδιά να έχουν ή να φέρνουν τη δική τους κάμερα ή tablet, αλλά μπορούν και ενθαρρύνονται να το κάνουν εφόσον επιθυμούν.

  • Το εργαστήριο επιμελείται και παραγματοποιεί ο Γιάννης

Λόγω περιορισμένου αριθμού παιδιών ανά εργαστήριο η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιηθούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη.