Είστε έτοιμοι; Φορέστε τους σκούφους σας, πάρτε τις κουτάλες σας κι ελάτε να ρίξουμε στη μεγάλη κατσαρόλα του ding, λέξεις και εικόνες, ήρωες φανταστικούς, σκηνές δράσης, πλάσματα παράξενα, αντικείμενα που ζωντανεύουν, ζώα που μιλάνε και ό,τι ιδέα έχει ο καθένας. Ανακατέψτε, αλατίστε, πιπερώστε και… Άμπρα κατάμπρα: Το δικό μας εικονογραφημένο βιβλίο είναι έτοιμο!

Tο εργαστήριο «Μαγειρεύοντας βιβλία» του ding, δεν είναι απλά ένα ταξίδι στη φαντασία. Είναι ένα ατέλειωτο παιχνίδι πειραματισμού, μέσα από παιχνίδια λόγου και εικόνας.

Εδώ, με συνταγές παραμύθια και ιστορίες, θα πειραματιστούμε με πολλά υλικά, θα προσθέσουμε ο καθένας το δικό του, θα μαγειρέψουμε λέξεις και ζωγραφιές, θα δοκιμάσουμε τις γεύσεις από όλων τις ιδέες και θα σερβίρουμε ένα μοναδικό ομαδικό έργο. Το δικό μας εικονογραφημένο βιβλίο!

Στο εργαστήριο «Μαγειρεύοντας Βιβλία» τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, εκτός από το να απελευθερώσουν τη φαντασία τους και να διασκεδάσουν, να ενισχύσουν το λεξιλόγιό τους, να οργανώσουν τη σκέψη τους και να ακονίσουν την κριτική τους ματιά.

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη. Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια (όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας) σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις, είναι απαραίτητο ένα από τα παρακάτω: Διενέργεια self test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά (δηλώσεις ή πιστοποιητικά) σε έντυπη μορφή.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σύμφωνα με τις ίδιες ρυθμίσεις το ding είναι υποχρεωμένο να διατηρεί βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων στους χώρους των εργαστηρίων.