Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για τα παιδιά. Μήπως όμως είναι σημαντικό και για τους ενήλικες; Και μάλιστα πιο ειδικά, για τους γονείς; Έλα λοιπόν να παίξεις, αυτή τη φορά όχι με τα παιδιά σου αλλά με άλλους ενήλικες γονείς.

Αλήθεια, γιατί πρέπει το παιχνίδι να εξαφανίζεται στην πορεία προς την ανεξαρτησία; Eσύ, πότε έπαιξες τελευταία φορά; Κάποτε εκφραζόσουν μέσα από αυτό. Τώρα, βρίσκεις χρόνο να παίξεις; Είναι εν τέλει όλες οι καθημερινές δουλειές τόσο σημαντικές, ώστε να θυσιάζεται ο προσωπικός σου χρόνος; Χρόνος για επικοινωνία, επαφή, εκτόνωση…

Το παιχνίδι αποτελεί ένα πεδίο αλληλεπίδρασης και έκφρασης. Αλλά και ανακάλυψης του εαυτούς μας. Έλα να δούμε αν οι ρόλοι που επιλέγουμε στα παιχνίδια σχετίζονται με τους ρόλους που αναλαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας. Να παίξουμε ξανά με γνώμονα τον εαυτό μας, ως γονείς που, αν και βρισκόμαστε τόσο κοντά στο παιχνίδι, τελικά ίσως έχουμε τόσο πολύ αποξενωθεί από αυτό.

Ποιος, λοιπόν, είπε ότι το παιχνίδι είναι μόνο για τα παιδιά;

  • Το εργαστήριο σχεδιάζει και πραγματοποιεί η Θέμις.

Θέμις Κανετάκη

Η Θέμις σπούδασε ψυχολογία στο τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου. Με τη σπουδή αυτή σαν εφαλτήριο ξεκίνησε την πορεία της σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις με άρρηκτη σύνδεση μεταξύ τους. Μία από αυτές είναι ο κόσμος της Ειδικής Αγωγής, όπου μέσα από εκπαιδεύσεις και προσωπική επαφή, έχει πλέον εργασιακή εμπειρία χρόνων, με ανθρώπους που έχουν αναπτυξιακές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες, αλλά και μαθησιακές. Επόμενος σταθμός το Θεατρικό Παιχνίδι, όπου μέσα από μια τριετή εκπαιδευτική εμπειρία, συντονίζει ομάδες θεατρικού παιχνιδιού διαφόρων ηλικιών και θεματικών. Τέλος, ο κόσμος της ψυχοθεραπείας είναι ένα ακόμη σημαντικό μέρος της εκπαίδευσής της, με εμπειρία ατομικών συνεδριών αλλά και συντονισμό ομάδων. Είναι μαμά ενός κοριτσιού 9 ετών.

Θέμις Κανετάκη