Είστε έτοιμοι; Φορέστε τους σκούφους σας, πάρτε τις κουτάλες σας κι ελάτε να ρίξουμε στη μεγάλη κατσαρόλα του ding, λέξεις και εικόνες, ήρωες φανταστικούς, σκηνές δράσης, πλάσματα παράξενα, αντικείμενα που ζωντανεύουν, ζώα που μιλάνε και ό,τι ιδέα έχει ο καθένας. Ανακατέψτε, αλατίστε, πιπερώστε και… Άμπρα κατάμπρα: Το δικό μας εικονογραφημένο βιβλίο είναι έτοιμο!

Tο εργαστήριο «Μαγειρεύοντας βιβλία» του ding, δεν είναι απλά ένα ταξίδι στη φαντασία. Είναι ένα ατέλειωτο παιχνίδι πειραματισμού, μέσα από παιχνίδια λόγου και εικόνας.

Εδώ, με συνταγές παραμύθια και ιστορίες, θα πειραματιστούμε με πολλά υλικά, θα προσθέσουμε ο καθένας το δικό του, θα μαγειρέψουμε λέξεις και ζωγραφιές, θα δοκιμάσουμε τις γεύσεις από όλων τις ιδέες και θα σερβίρουμε ένα μοναδικό ομαδικό έργο. Το δικό μας εικονογραφημένο βιβλίο!

Στο εργαστήριο «Μαγειρεύοντας Βιβλία» τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, εκτός από το να απελευθερώσουν τη φαντασία τους και να διασκεδάσουν, να ενισχύσουν το λεξιλόγιό τους, να οργανώσουν τη σκέψη τους και να ακονίσουν την κριτική τους ματιά.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη, όπως και η διενέργεια self test σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τους χώρους πολιτιστικής εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέα οδηγία, όπως και όταν αυτή μας ανακοινώνεται.

Πωλίνα Σκιαδά

Πωλίνα Σκιαδά

H Πωλίνα αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολήθηκε με την ειδική αγωγή και συγκεκριμένα με τις μαθησιακές δυσκολίες, όπου χρησιμοποιούσε αρκετά συχνά ως «εργαλείο δουλειάς» τα παραμύθια, που τόσο πολύ αγαπούν τα παιδιά. Της αρέσει να βρίσκει λύσεις για κάθε «πρόβλημα» μέσα στις ιστορίες. Κι όταν δεν βρίσκει μια έτοιμη, που να βοηθά, επινοεί μια δική της στη στιγμή! Έχει, γενικά, πολλές ιστορίες στο μυαλό της, άλλες τόσες στο συρτάρι της και μια που κατάφερε να γίνει βιβλίο, με σάρκα και οστά (Ο Ζαχαρίας κι ο διαβήτης του, 2012, εκδόσεις Αρμίδα). Επίσης, γράφει ποιήματα κάποια από τα οποία έχουν δημοσιευθεί με ψευδώνυμο (γιατί είναι και λίγο ντροπαλή!). Είναι μητέρα της Μαριλούς, του Παντελή κι ενός μαλτεζάκου, του Ποκίτου.