Loading...

Θεματικό Δημιουργικό Εργαστήριο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΚΟΛΑΖ, ΠΗΛΟΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Θεματικό Δημιουργικό Εργαστήριο2018-10-03T23:10:28+00:00

Είναι το γνώριμό μας και αγαπημένο Σαββατιάτικο εργαστήριο του ding που εδώ και τρία χρόνια με αφορμή ένα θέμα, είτε κλασικό, είτε αλλοπρόσαλλο, απελευθερώνει μικρούς καλλιτέχνες που έχουν την τάση να …απογειώνονται.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είμαστε κινητοί!

Ναι, το θεματικό εργαστήριο του ding μπορεί να πραγματοποιηθεί και εκτός έδρας. Σε σχολεία, οργανισμούς, αλλά και ιδιωτικούς χώρους, στα πλαίσια εκδηλώσεων ή άλλων δραστηριοτήτων. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε το project ή την ιδέα που έχετε.
ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Σε μια τρύπα μέσα στη γη

Ανακαλύπτουμε υπόγειους κόσμους και διαδρομές και ζωγραφίζουμε όσα φανταζόμαστε όσα υπάρχει κάτω από τα πόδια μας.

Νοέμβριος 6th, 2018|

Μια μικρή γεύση από προηγούμενα θεματικά εργαστήρια

Λουλούδια από ανακυκλώσιμα υλικά

Μπορείς να φτιάξεις ένα μαγιάτικο στεφάνι από ανακυκλώσιμα υλικά; Ρολάκια, αυγοθήκες, κουτιά και χαρτόνια βγαίνουν από το κουτί της ανακύκλωσης κι έρχονται στα χέρια των παιδιών για να τα μεταμορφώσουν σε πολύχρωμα λουλούδια.

Κουτί, άνοιξε!

Ένα κουτί, πολλά διαφορετικά υλικά. Άνοιξέ το, δες τι έχει [...]

Θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο;

Κάθε μέρα ακούμε για τις υποχρεώσεις μας. Αλλά τι γίνεται με τα δικαιώματά μας και ποια είναι αυτά; Πώς μιλάμε και ποιος είναι ο τρόπος να λέμε τη γνώμη μας και οι άλλοι να μας ακούν με προσοχή;

Τρίγωνο μόνο, ψάχνει παρέα…

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο ding φτιάχνουμε αυτοσχέδια μουσικά όργανα από απλά υλικά για να κάνουν παρέα στα τριγωνάκια την ημέρα που τα παιδιά θα πουν τα κάλαντα.

Viva Mexico!

Τα παιδιά ανακαλύπτουν την πολύχρωμη λαϊκή τέχνη του Μεξικό και όλοι μαζί συζητάμε για μια περίφημη γιορτή και τους χαρακτηριστικούς σκελετούς της· τους διάσημους «καλαβέρας» που θα ζωντανέψουν με την τεχνική του κολάζ, ζωγραφική και πολλά θεότρελα χρώματα.

Έλα να φτιάξουμε το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 11:00πμ & 13:00μμ. Το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη βγαίνει σε αχρηστία. Οι φανατικοί των φανταστικών οχημάτων, οι λάτρεις των κατασκευών μαζευόμαστε στο ding για να συζητήσουμε και να κατασκευάσουμε το νέο όχημα του Άγιου Βασίλη για θάλασσες, ερήμους, ποτάμια, βουνά, πάγους. Ένα προ-εορταστικό εργαστήριο για παιδιά.

Πες το με κουκίδες

Τι θα γίνει αν κίτρινες κουκίδες μπερδευτούν με μπλε; Πώς ζωγράφιζαν οι Αβορίγινες της Αυστραλίας; Γιατί ο Γάλλος ζωγράφος Ζωρζ Σερά ζωγράφιζε χωρίς γραμμές και τι σχέση έχει η ανάλυση του τάμπλετ σου με όλα αυτά; Aυτό το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, ανακαλύπτουμε την μαγική κουκίδα και φτιάχνουμε το δικό μας μοναδικό έργο.

τικ τακ, μπουμ!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 12:00μμ. Λίγο πριν την πρωτοχρονιά, την ώρα που οι άμαξες ξαναγίνονται κολοκύθες και τα βεγγαλικά σκάνε στον ουρανό, ο παλιός χρόνος εξαφανίζεται! Τι ακριβώς συμβαίνει εκείνη τη στιγμή; Ένα εργαστήριο όπου με την τεχνική της χαρτογλυπτικής εξερευνούμε τη μεγάλη έκρηξη της αλλαγής του χρόνου.

Σε μια τρύπα μέσα στη γη

Ανακαλύπτουμε υπόγειους κόσμους και διαδρομές και ζωγραφίζουμε όσα φανταζόμαστε όσα υπάρχει κάτω από τα πόδια μας.

όλα τα θεματικά εργαστήρια