fbpx
Loading...

Θεματικό Δημιουργικό Εργαστήριο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΚΟΛΑΖ, ΠΗΛΟΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Θεματικό Δημιουργικό Εργαστήριο2020-09-11T13:53:22+03:00

Είναι το γνώριμό μας και αγαπημένο Σαββατιάτικο εργαστήριο του ding που εδώ και τρία χρόνια με αφορμή ένα θέμα, είτε κλασικό, είτε αλλοπρόσαλλο, απελευθερώνει μικρούς καλλιτέχνες που έχουν την τάση να …απογειώνονται.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είμαστε κινητοί!

Ναι, το θεματικό εργαστήριο του ding μπορεί να πραγματοποιηθεί και εκτός έδρας. Σε σχολεία, οργανισμούς, αλλά και ιδιωτικούς χώρους, στα πλαίσια εκδηλώσεων ή άλλων δραστηριοτήτων. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε το project ή την ιδέα που έχετε.
ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όλα τα εργαστήρια του ding θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, θα γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει. Η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους του ding είναι απαραίτητη.

Μια μικρή γεύση από προηγούμενα θεματικά εργαστήρια

ding ή ding;

Τάρανδοι ή καλικάντζαροι; Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή χιονάνθρωπος; Κουτί ή σακούλα; Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Σάββατο ή Κυριακή; Και επιτέλους… το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό;

Πετάει… πετάει… ο Kandinsky!

Ένα εργαστήριο που θα μιλήσει για τα χρώματα και με αφορμή τους χρωματιστούς κύκλους του Kandinsky, θα καταλήξει στο να φτιάξουμε το δικό μας mobile και να δούμε τον Kandinsky να… στριφογυρίζει στον αέρα

Ένα δώρο για τη μαμά μου!

Όχι, αυτό το εργαστήριο δε θα σας το αποκαλύψουμε. Είναι μυστικό. Τα παιδιά αυτό το Σάββατο στο ding θα φτιάξουν κάτι για τη μαμά με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας. Οι μπαμπάδες ας κάνουν υπομονή ως τον Ιούνιο...

Δεν θα μου πεις τι να κάνω!

Σάββατο 30/11. Τα παιδιά κουράζονται από τις υποδείξεις, απεχθάνονται τις οδηγίες, και οι ιδέες μας τους φαίνονται βαρετές. Power to the children, λοιπόν.

τικ τακ, μπουμ!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 12:00μμ. Λίγο πριν την πρωτοχρονιά, την ώρα που οι άμαξες ξαναγίνονται κολοκύθες και τα βεγγαλικά σκάνε στον ουρανό, ο παλιός χρόνος εξαφανίζεται! Τι ακριβώς συμβαίνει εκείνη τη στιγμή; Ένα εργαστήριο όπου με την τεχνική της χαρτογλυπτικής εξερευνούμε τη μεγάλη έκρηξη της αλλαγής του χρόνου.

Σεμινάριο δημιουργικής γραφής: Τα ορόσημα της ζωής και η λογοτεχνία

Η ψυχολόγος και συγγραφέας Εύα Στάμου και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος μοιράζονται τα μυστικά της τέχνης τους και εξηγούν πως γράφουμε με οδηγό την ανάγνωση γνωστών λογοτεχνικών κειμένων και την αναλυτική κατανόηση των δικών μας εμπειριών.

Λουλούδια από ανακυκλώσιμα υλικά

Μπορείς να φτιάξεις ένα μαγιάτικο στεφάνι από ανακυκλώσιμα υλικά; Ρολάκια, αυγοθήκες, κουτιά και χαρτόνια βγαίνουν από το κουτί της ανακύκλωσης κι έρχονται στα χέρια των παιδιών για να τα μεταμορφώσουν σε πολύχρωμα λουλούδια.

Το τερατομπούκαλο

Το Σάββατο 20/10, στο θεματικό εργαστήριο, αξιοποιούμε τα άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού που μας έμειναν απ’ το καλοκαίρι και φανταζόμαστε το τερατομπούκαλο. Ένα πλάσμα μισό μπουκάλι και μισό τέρας. Πώς είναι; Που ζει; Τι του αρέσει; Με μοναδικό οδηγό τη φαντασία μας, δημιουργούμε ένα πλάσμα μαγικό και μοναδικό.

Ακολούθα τις γραμμές!

Διαγώνιες, κάθετες, οριζόντιες, κυματιστές. Δυνατές, δειλές, σκληρές, απαλές... Από πού [...]

όλα τα θεματικά εργαστήρια
Go to Top