fbpx
Loading...
Θεματικό Δημιουργικό Εργαστήριο2021-09-05T14:32:46+03:00

Είναι το γνώριμό μας και αγαπημένο Σαββατιάτικο εργαστήριο του ding που εδώ και τρία χρόνια με αφορμή ένα θέμα, είτε κλασικό, είτε αλλοπρόσαλλο, απελευθερώνει μικρούς καλλιτέχνες που έχουν την τάση να …απογειώνονται.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είμαστε κινητοί!

Ναι, το θεματικό εργαστήριο του ding μπορεί να πραγματοποιηθεί και εκτός έδρας. Σε σχολεία, οργανισμούς, αλλά και ιδιωτικούς χώρους, στα πλαίσια εκδηλώσεων ή άλλων δραστηριοτήτων. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε το project ή την ιδέα που έχετε.
ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη. Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια (όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας) σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις, είναι απαραίτητο ένα από τα παρακάτω: Διενέργεια self test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά (δηλώσεις ή πιστοποιητικά) σε έντυπη μορφή.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σύμφωνα με τις ίδιες ρυθμίσεις το ding είναι υποχρεωμένο να διατηρεί βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων στους χώρους των εργαστηρίων.

Μια μικρή γεύση από προηγούμενα θεματικά εργαστήρια

Ξωτικά εξαφανισμένα!

Γιατί τα ξωτικά έφυγαν χωρίς ειδοποίηση, χωρίς ν’ αφήσουν ίχνος, ή έστω ένα σημείωμα στην πόρτα του ψυγείου; Οι απαντήσεις θα δοθούν αυτό το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο θεματικό εργαστήριο.

Make art not war

Παραμονή της επετείου της 28 Οκτωβρίου και τα παιδιά κάνουν τέχνη. Μετατρέπουν πλαστικά πολεμικά «παιχνίδια» σε πολύχρωμα έργα και λένε όχι στον πόλεμο.

Μάσκες από το Μεξικό: «El Tigre»

Αυτό το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, φτιάχνουμε τις δικές μας μάσκες αιλουροειδών, ζωγραφίζουμε τις χαρακτηριστικές κηλίδες, τους βάζουμε δόντια και μουστάκια. Τις φοράμε και βρυχιόμαστε.

Πώς είμαι;

Σάββατο 22 Απριλίου. 10:30. Eίμαστε αυτό που βλέπουμε εμείς ή αυτό που βλέπουν οι άλλοι; Με χρώμα, μακρύ λαιμό και μακριά μύτη σαν πορτρέτο του Μοντιλιάνι; Με παράξενα γεωμετρικά μάτια και μύτη μισή σαν πρόσωπο του Πικάσο; Ή μήπως γεμάτος γραμμές που κινούνται, σαν προσωπογραφία του Βαν Γκογκ;

Ένα τρελό τρελό καπέλο!

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, στο θεματικό δημιουργικό εργαστήριο του ding, γινόμαστε πιλοποιοί και κατασκευάζουμε καπέλα που δεν υπάρχουν!

Πόλη από χαρτί #3

Αυτό το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, ολοκληρώνουμε το χτίσιμο της χάρτινης πόλης [...]

Πες το με κουκίδες

Τι θα γίνει αν κίτρινες κουκίδες μπερδευτούν με μπλε; Πώς ζωγράφιζαν οι Αβορίγινες της Αυστραλίας; Γιατί ο Γάλλος ζωγράφος Ζωρζ Σερά ζωγράφιζε χωρίς γραμμές και τι σχέση έχει η ανάλυση του τάμπλετ σου με όλα αυτά; Aυτό το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, ανακαλύπτουμε την μαγική κουκίδα και φτιάχνουμε το δικό μας μοναδικό έργο.

Η Χρονιά του Ποντικού

Με αφορμή την κινέζικη πρωτοχρονιά, κατασκευάζουμε πήλινα αγαλματάκια κινέζων ποντικών!

Ένα δώρο για τη μαμά μου!

Όχι, αυτό το εργαστήριο δε θα σας το αποκαλύψουμε. Είναι μυστικό. Τα παιδιά αυτό το Σάββατο στο ding θα φτιάξουν κάτι για τη μαμά με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας. Οι μπαμπάδες ας κάνουν υπομονή ως τον Ιούνιο...

όλα τα θεματικά εργαστήρια
Go to Top