Μολύβι, κάρβουνο, χρώμα, παστέλ, ξυλομπογιές, τέμπερες. Τεχνικές και φαντασία.

Αναφορές σε σημαντικά έργα, γνωστών καλλιτεχνών, αλλά με τρόπο διαφορετικό! Γιατί όπως μας αρέσει να λέμε, εδώ δεν διδάσκουμε, ανακαλύπτουμε μαζί.

Θα ανακαλύψουμε λοιπόν τεχνικές, θα μιλήσουμε για το φως, τις σκιές, τη θεωρία των χρωμάτων. Θα δουλέψουμε με διαφορετικές υφές, θα δούμε πώς σχεδιάζουμε αντικείμενα στο χώρο και τοπία. Θα πειραματιστούμε με τα χρώματα, τα υλικά, τα χαρτιά.

Θα ταξιδέψουμε σε πίνακες γνωστών ζωγράφων και θα τους μελετήσουμε αποδίδοντάς τους με το δικό μας τρόπο. Εμπνεόμαστε. Κάθε ζωγράφος έχει τη δική του τεχνοτροπία. Οι πινελιές του Βαν Γκογκ διαφέρουν πολύ από τις πινελιές του Πικάσο, ενώ ο Πόλοκ δεν χρησιμοποιούσε καν πινέλα! Γιατί άραγε; Ο δικός σου τρόπος ποιος θα είναι;

Τα ομαδικά έργα στην πορεία των εργαστηρίων, ενθαρρύνουν την ομαδική δημιουργία και τη συνεργασία, βοηθώντας τα παιδιά να παρατηρούν και να ανακαλύπτουν και από τη συναναστροφή τους με την υπόλοιπη ομάδα.

Στόχος του εργαστηρίου αυτού, δεν είναι μόνο η παραγωγή ζωγραφικών έργων ή η απασχόληση των παιδιών. Είναι η δημιουργική γνωριμία με τον κόσμο της ζωγραφικής ως εικαστικής τέχνης, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο.

  • To εργαστήριο οργανώνει και πραγματοποιεί η Εύα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όλα τα εργαστήρια του ding θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, θα γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει. Η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους του ding είναι απαραίτητη.