Μολύβι, κάρβουνο, χρώμα, παστέλ, ξυλομπογιές, τέμπερες. Τεχνικές και φαντασία.

Αναφορές σε σημαντικά έργα, γνωστών καλλιτεχνών, αλλά με τρόπο διαφορετικό! Γιατί όπως μας αρέσει να θυμίζουμε, εδώ δεν διδάσκουμε, ανακαλύπτουμε μαζί.

Θα ανακαλύψουμε λοιπόν τεχνικές, θα μιλήσουμε για το φως, τις σκιές, τη θεωρία των χρωμάτων. Θα δουλέψουμε με διαφορετικές υφές, θα δούμε πώς σχεδιάζουμε τοπία και αντικείμενα στον χώρο. Θα πειραματιστούμε με τα χρώματα, τα υλικά, τα χαρτιά.

Θα ταξιδέψουμε σε πίνακες γνωστών ζωγράφων και θα τους μελετήσουμε αποδίδοντάς τους με το δικό μας τρόπο. Εμπνεόμαστε. Κάθε ζωγράφος έχει τη δική του τεχνοτροπία. Οι πινελιές του Βαν Γκογκ διαφέρουν πολύ από τις πινελιές του Πικάσο, ενώ ο Πόλοκ δεν χρησιμοποιούσε καν πινέλα! Γιατί άραγε; Ο δικός σου τρόπος ποιος θα είναι;

Τα ομαδικά έργα στην πορεία των εργαστηρίων, ενθαρρύνουν την ομαδική δημιουργία και τη συνεργασία, βοηθώντας τα παιδιά να παρατηρούν και να ανακαλύπτουν και από τη συναναστροφή τους με την υπόλοιπη ομάδα.

Στόχος του εργαστηρίου αυτού, δεν είναι απλώς η παραγωγή ζωγραφικών έργων ή η απασχόληση των παιδιών. Είναι η δημιουργική γνωριμία με τον κόσμο της ζωγραφικής ως εικαστικής τέχνης, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο.

  • To εργαστήριο οργανώνει και πραγματοποιεί η Εύα

Λόγω περιορισμένου αριθμού παιδιών ανά εργαστήριο η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι προγραμματισμένες ημέρες και ώρες διαξεγωγής των απογευματινών εργαστηρίων μας δεν είναι προς το παρόν αμετάβλητες, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο δημιουργίας εναλλακτικών τμημάτων ανάλογα με το ενδιαφέρον και τις συμμετοχές. Εαν επιθυμείτε, σημειώστε στην παραπάνω δήλωση συμμετοχής εναλλακτικές ημέρες και ώρες που σας ενδιαφέρουν.

Όλα τα προγράμματα και εργαστήρια του ding πραγματοποιούνται με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας και πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Επιπλέον, για όποιο εργαστήριο είναι εφικτό, γίνεται χρήση της αυλής μας όσο και όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η χρήση υγειονομικής μάσκας στους χώρους του ding είναι απαραίτητη, όπως και η διενέργεια self test σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τους χώρους πολιτιστικής εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέα οδηγία, όπως και όταν αυτή μας ανακοινώνεται.