Ρομποτική για παιδιά

σε συνεργασία με τον οργανισμό STEM Education

Ρομποτική για παιδιά 2018-03-09T13:56:19+00:00
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ

Tην Πέμπτη 9 Νοεμβρίου τα ρομπότ έρχονται στο ding

και θα είναι εδώ κάθε Πέμπτη στις 5:30μμ μαζί με τους εκπαιδευτικούς του STEM Education.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ

Το πρόγραμμα «Ρομποτική για Παιδιά» είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού και τους προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της ρομποτικής και του προγραμματισμού μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα STEM.

Ρομποτικό δελφίνι με υλικό LEGO

Χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικό υλικό LEGO, με στόχο να δώσουν λύση σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, τα παιδιά κατασκευάζουν μοντέλα, γνωρίζουν τις μηχανές (γρανάζια, μοχλοί, τροχαλίες, τροχοί και άξονες), εξοικειώνονται με έννοιες της φυσικής και της μηχανικής, όπως η μετάδοση κίνησης, η τριβή, η δύναμη και η ταχύτητα, και, το σημαντικότερο, αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Με το βιωματικό αυτό πρόγραμμα, μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, σκοπός μας είναι να προτρέψουμε τα παιδιά να δουν με άλλο μάτι τις θετικές επιστήμες, τις καθημερινές ή μελλοντικές εφαρμογές τους και να τις αγαπήσουν.

Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράμματος Ρομποτική για παιδιά

  • Αποκτούμε και αναπτύσσουμε κινητικές δεξιότητες χειρισμού και επικοινωνίας καθώς και οργανωτικές δεξιότητες.
  • Μαθαίνουμε βασικές αρχές των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Εφαρμοσμένης Μηχανικής και των Μαθηματικών, αρχές που συνοψίζονται στο ακρωνύμιο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).
  • Μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε διαδραστικά συστήματα (interactive systems), χρησιμοποιώντας αισθητήρες, κινητήρες και δομικά στοιχεία LEGO.
  • Προγραμματίζουμε τη διάδρασή μας με αυτά τα συστήματα με τη βοήθεια του Scratch και δημιουργούμε αντίστοιχους εικονικούς κόσμους που συντονίζονται με τη αλληλεπίδρασή μας με τα συστήματα που κατασκευάζουμε.
  • Εισαγόμαστε στις αρχές και τις βασικές τεχνικές του προγραμματισμού και της αλγοριθμικής, μέσω της συγγραφής υπολογιστικών προγραμμάτων.
  • Εξασκούμαστε στην ανάλυση και επίλυση προβλημάτων, μέσω της σταδιακής συγγραφής προγραμμάτων για την κατασκευή εικονικών κόσμων και του συντονισμού – διάδρασης αυτών με τα φυσικά μοντέλα που κατασκευάσαμε.
STEM EDUCATION logo

Το πρόγραμμα Ρομποτική για Παιδιά υλοποιείται σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό STEM Education, και τα εργαστήρια πραγματοποιούν οι ειδικά καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί του οργανισμού.

Κρατήστε εδώ τη θέση σας για το πρόγραμμα
«Ρομποτική για Παιδιά», ή ζητήστε περισσότερες πληροφορίες

[contact-form-7 404 "Not Found"]